El pols cultural del nostre municipi és rítmic i variat. Art, música i patrimoni fan que el nostre municipi estigui a l'altura dels destins culturals més importants de Catalunya.

I de totes les arts, la música potser és la més latent. L’heretatge ens ve de lluny i al fil del temps podem dir que comptem amb un ric bagatge musical.

Es compta tot l’any amb un variat programa d’audicions, concerts, ballades de sardanes, la programació de l’Auditori Teatre Espai Ter i  cada estiu amb el prestigiós Festival de Torroella

Aquesta és també terra de pintors, escultors, escriptors i fotògrafs. El dinamisme cultural ha generat la presència de fundacions privades i galeries d’art que s’han establert a la nostra vila: Fundació Vila Casas, Fundació Mascort,  Atrium Roca Sans i Traç d’Art (a l’Estartit) i d’espais municipals com la Capella de Sant Antoni a Torroella, la Sala d’Exposicions de l’Entitat Municipal descentralitzada de l’Estartit i el Museu de la Mediterrània, situat en un dels edificis històrics més destacats de la vila.

 

Fires i festes

Les festes i les fires més tradicionals han estat sempre un element vital de la nostra cultura.

Amb els anys s’ha preservat la tradició. Es conserven les fires i festes de sempre, les festes de carrer, les festes majors, les ballades de sardanes, les cantades d’havaneres, les cercaviles de gegants, les processons marineres, tot allò que fa un poble i l’identifica amb les seves arrels.

S’organitzen també festes més innovadores que de mica en mica ja tenen el seu públic fidel: Empordà, cuina i salut, Fimag, Beatles Weekend o la fira Pirates i Corsaris a les Illes Medes.

Calendari de les principals festes, esdeveniments i tradicions populars del municipi:

Torroella de Montgrí i l’Estartit

  • Cavalcada i festa de Reis > 5 i 6 de gener
  • Carnestoles > Febrer/Març
  • Diada de Sant Jordi > 23 d’abril
  • Diada Nacional de Catalunya >  11 de setembre

Torroella de Montgrí

L'Estartit

Activitats

Consulta totes les activitats, festes i esdeveniments a l’agenda

1
TOURIST INFORMATION 09-18h
Tourist information : Monday-Friday: 09-18h
Saturday - Sunday: 10-14h
Hello! Can we help you?