A l’Estartit encara s’hi conserven algunes platges naturals, que són molt escasses i formen un paisatge meravellós on viu una fauna i flora molt especial. S’hi fan accions per conservar les dunes de sorra, que protegeixen de manera eficaç la platja contra els efectes del canvi climàtic i els temporals d’hivern.

A l’hivern es posen barreres de canyes per retenir la sorra i fer que les dunes vagin creixent. A l’estiu es col·loquen cordes i estaques per protegir les dunes naturals, on trobem plantes i animals que no viuen enlloc més com el corriol camanegre, un ocell que fa nius a la sorra i que es troba en perill d’extinció. És important que no caminem per la zona restringida i no trepitgem les dunes.

A les platges naturals hi viuen animals molt especials com el corriol camanegra, que fa el niu entre els mesos d’abril i juny.  Hi ha algunes plantes molt específiques com el lliri de mar, que tolera bé el sol i la sequera de la platja a l’estiu. També hi trobem gavians argentats i cogullades.

Audioguia

RELACIONAT

1
TOURIST INFORMATION 10-17h
Tourist information : Monday-Friday: 10-17h
Saturday - Sunday - Holidays: 10-14h
Hello! Can we help you?