1. La Costa del Montgrí

La costa del Montgrí neix al Molinet i des d’aquí s’estén fins a cala Montgó. Un conjunt de Penya-segats, coves, illots i cales configuren el perfil de la costa. I aquest territori està protegit dins el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Des del mirador del cap de la Barra, ubicat a 100 metres sobre el nivell del mar, hi ha unes magnífiques vistes de les illes Medes. Les cales que podem trobar a prop són la cala Ferriola, la cala Calella i la Cala Pedrosa.

Els penya-segats del Montgrí són de roca calcària que es va formar lentament a partir de sediments de sorra i restes del fons marí, com ara closques i esquelets d’animals marins.  A les seves parets, l’aigua de pluja, ha anat dissolent poc a poc la roca i creant molts forats i esquerdes. Alguns ocells aprofiten per fer-hi el niu i també hi arrelen algunes plantes com ara el fonoll marí o l’ensopeguera.

Una de les espècies d’ocells més abundant és el Gavià argentat. Aquí en tenim una de les poblacions més grans de Catalunya. El corb marí és una au protegida de color negre que podem reconèixer pel plomall del seu cap. A l’estiu nombrosos falciots negres nidifiquen a les parets dels peñasegats. I si observem la flora, el Fonoll marí és una planta aromàtica adaptada a viure molt a prop del mar. Tradicionalment s’utilitza en la cuina marinera. El Limonium revolutum és una planta única que només creix al litoral del Montgrí.

Audioguia

RELACIONAT

1
TOURIST INFORMATION 10-17h
Tourist information : Monday-Friday: 10-17h
Saturday - Sunday - Holidays: 10-14h
Hello! Can we help you?