Les illes Medes és un arxipèlag format per set illots: el Medallot, la Meda Gran, la Meda Xica, Ferranelles, el Tascó Gros, el Tascó Petit i Carall Bernat. Es troben a menys d’un quilòmetre de la platja i en ell s’hi amaga un preciós paradís submergit d’un valor ecològic extraordinari.

Tot el conjunt està protegit com a Reserva Integral del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, i són un important refugi per a les aus i per això no s’hi pot desembarcar ni pujar sense permís.

La part submergida també està protegida com a reserva parcial marina i és un dels llocs més apreciats del Mediterrani per submarinistes de tot el món.

Dalt de la Meda Gran hi ha un far que s’il·lumina per evitar el xoc dels vaixells que naveguen de nit. És l’únic far català ubicat en una illa, i va ser habitat per diferents farers i les seves famílies des de la seva innaguració l’any 1868 fins l’any 1982.

Als illots hi crien molts ocells com els gavians argentats, els corb marins, els martinets blancs, martinets de nit, els esplugabous i fins i tot el raríssim ocell de tempesta.

Audioguia

RELACIONAT

Instant Prosperity
1
TOURIST INFORMATION 9 - 21h
Tourist information : Monday-Sunday: 9 - 21h