La natura és la marca de qualitat per excel·lència del nostre municipi

La seva empremta n’és centenària i generosa. Muntanya, vall, horta, el riu Ter, aiguamolls, platja, dunes, cales, illes.

Amb el pas del temps, l’equilibri entre l’home i la terra es torna fràgil i cal crear les eines necessàries per restablir-lo. L’esforç d’aquest treball es consolida amb la Llei de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

El nostre municipi aporta al parc el 68% de la seva superfície total, que és de 8.192 hectàrees (23% superfície marina i 77% superfície terrestre).

Pensa en verd al Parc Natural del Montgrí,
les illes Medes i el Baix Ter

10 idees per fer que la vostra visita al Parc Natural sigui més “verda”:
Hi ha moltes maneres de fer que la vostra estada al nostre Parc Natural sigui més ecològica. Aquí teniu algunes idees per començar

1 | Descobreix un espectacle de colors

Les illes Medes i la costa verge del Montgrí són un paradís. Les diferents profunditats permeten tota mena d’immersions, tant per a aficionats com per a professionals. Viure aquest espectacle de colors és una experiència única: praderies de posidònies, boscos de gorgònies, coralls, meros i llagostes, entre altres espècies. Els centres d’immersió i les diferents empreses d’activitats t’ho ensenyaran.

2 | Deixa’t enamorar per la nostra flora i fauna

Descobreix la gran quantitat d’hàbitats, tant marins com terrestres, d’alt valor paisatgístic.

Mes informació

3 | Sigues ecoresponsable

Respecta les normes del parc, que tenen com a objectiu fer compatible el gaudi d’aquest espai amb la seva conservació.
Consulta les normes del parc.

4 | Porta els binocles

Des d’un dels punts d’observació que hi ha als aiguamolls de Ter Vell i de la Pletera contempla la varietat d’espècies d’aus, rèptils i vegetació típica de les llacunes i maresmes.
Més informació.

5 | Visita’ns durant les diferents estacions de l’any

L’estiu és un moment fabulós per venir a Torroella i l’Estartit, però cada temporada ens aporta diferents alegries i sorpreses! Descobreix els ocells de la primavera, els colors espectaculars de la tardor i l’aire fresc de l’hivern.

6 | Deixa el cotxe!

Val la pena consultar les opcions de transport públic abans de decidir venir al nostre parc amb cotxe. Potser et sorprèn com arribar-hi amb autobús, tren o amb una combinació de tots dos. I, un cop aquí, et pots desplaçar amb autobús, bicicleta, vaixell o a peu.
Més informació.

7 | Llisca pel mar

La vela, el caiac, el windsurf, el kitesurf i el paddle surf són esports molt lligats al mar que et permeten navegar, desplaçar-te i fins i tot lliscar sobre l’aigua!
Més informació

8 | Posa’t les vambes i surt a passejar

El senderisme i el cicloturisme tenen un impacte ambiental baix i uns avantatges immensos per a la nostra salut. Consulta tots els itineraris al parc

9 | Dona valor als establiments CETS

Les empreses adherides a la Carta Europea de Turisme Sostenible són aquelles empreses que més i millor s’esforcen per fer sostenible la seva activitat i col·laborar amb els gestors de l’espai natural. Consulta aquí el llistat d’empreses CETS.

10 | Gaudeix dels productes locals

Comerç proper, productes de casa, bon tracte i ambient cordial. Bons àpats, cuina casolana i cuina creativa, restauradors que elaboren amb entusiasme els seus menús sempre variats, amb productes de la terra i per a tots els gustos. Els mercats setmanals de llarga tradició són els dilluns a Torroella i els dijous a l’Estartit: fruita, verdura, productes ecològics apreciats, roba i altres estris de sempre fan que aquestes trobades comercials de tota la vida siguin animades i concorregudes.

 Més informació

Un parc, tres paisatges

Gran quantitat d’hàbitats tant marins com terrestres per descobrir

Amb la creació del parc es posen en relleu tots els elements d’interès que conformen l’entorn del Montgrí, les illes Medes i els aiguamolls del Baix Ter.

El valor paisatgístic del territori, la gran quantitat d’hàbitats, tant marins com terrestres, així com els paisatges culturals d’aquest nou parc natural, compten ja amb un segell de protecció de llarga durada.

Com podem conèixer el parc?

Al centre d’informació del Museu de la Mediterrània així com a les Oficines de Turisme de l’Estartit i Torroella de Montgrí, hi trobareu propostes de descoberta de tots els espais naturals. Tindreu al vostre abast diferents itineraris que us ajudaran a conèixer el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, descobrir un paisatge cultural i natural d’empremta mil·lenària.

1
TOURIST INFORMATION 10-17h
Tourist information : Monday-Friday: 10-17h
Saturday - Sunday - Holidays: 10-14h
Hello! Can we help you?