Sostenibilitat

Donades les especials característiques del patrimoni d’aquesta zona, el municipi aposta clarament per protegir el paisatge i els seus hàbitats, ben diversos i amb una gran varietat de fauna i flora. La vida al massís, les illes, les dunes, les maresmes i aiguamolls, i la plana agrícola, són elements importantíssims per a la preservació d’aquest paisatge tan excepcional i ric.

Amb aquesta idea, ja fa molts anys que es posen en marxa polítiques destinades a conjugar de manera adequada l’activitat turística del municipi amb la preservació del medi, en perfecta harmonia amb el desenvolupament econòmic.

Així, hi ha una clara aposta per la sostenibilitat en tots els seus àmbits (desenvolupament turístic respectuós amb l’entorn, mobilitat, estalvi energètic, optimització de la gestió forestal pública, recuperació d’espais…); per la potenciació i protecció dels paratges naturals i els seus hàbitats, i per la restauració d’elements del patrimoni d’aquestes zones, com ara edificis emblemàtics, camins i llocs representatius.

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter va obtenir, a finals del 2016, la prestigiosa Carta Europea de Turisme Sostenible, atorgada per la Federació EUROPARC

 

Prova del nostre constant esforç són els reconeixements oficials obtinguts.

Pensa en verd al Parc Natural del Montgrí,
les illes Medes i el Baix Ter

10 idees per fer que la vostra visita al Parc Natural sigui més “verda”:
Hi ha moltes maneres de fer que la vostra estada al nostre Parc Natural sigui més ecològica. Aquí teniu algunes idees per començar

1 | Descobreix un espectacle de colors

Les illes Medes i la costa verge del Montgrí són un paradís. Les diferents profunditats permeten tota mena d’immersions, tant per a aficionats com per a professionals. Viure aquest espectacle de colors és una experiència única: praderies de posidònies, boscos de gorgònies, coralls, meros i llagostes, entre altres espècies. Els centres d’immersió i les diferents empreses d’activitats t’ho ensenyaran.

2 | Deixa’t enamorar per la nostra flora i fauna

Descobreix la gran quantitat d’hàbitats, tant marins com terrestres, d’alt valor paisatgístic.

Mes informació

3 | Sigues ecoresponsable

Respecta les normes del parc, que tenen com a objectiu fer compatible el gaudi d’aquest espai amb la seva conservació.
Consulta les normes del parc.

4 | Porta els binocles

Des d’un dels punts d’observació que hi ha als aiguamolls de Ter Vell i de la Pletera contempla la varietat d’espècies d’aus, rèptils i vegetació típica de les llacunes i maresmes.
Més informació.

5 | Visita’ns durant les diferents estacions de l’any

L’estiu és un moment fabulós per venir a Torroella i l’Estartit, però cada temporada ens aporta diferents alegries i sorpreses! Descobreix els ocells de la primavera, els colors espectaculars de la tardor i l’aire fresc de l’hivern.

6 | Deixa el cotxe!

Val la pena consultar les opcions de transport públic abans de decidir venir al nostre parc amb cotxe. Potser et sorprèn com arribar-hi amb autobús, tren o amb una combinació de tots dos. I, un cop aquí, et pots desplaçar amb autobús, bicicleta, vaixell o a peu.
Més informació.

7 | Llisca pel mar

La vela, el caiac, el windsurf, el kitesurf i el paddle surf són esports molt lligats al mar que et permeten navegar, desplaçar-te i fins i tot lliscar sobre l’aigua!
Més informació

8 | Posa’t les vambes i surt a passejar

El senderisme i el cicloturisme tenen un impacte ambiental baix i uns avantatges immensos per a la nostra salut. Consulta tots els itineraris al parc

9 | Dona valor als establiments CETS

Les empreses adherides a la Carta Europea de Turisme Sostenible són aquelles empreses que més i millor s’esforcen per fer sostenible la seva activitat i col·laborar amb els gestors de l’espai natural. Consulta aquí el llistat d’empreses CETS.

10 | Gaudeix dels productes locals

Comerç proper, productes de casa, bon tracte i ambient cordial. Bons àpats, cuina casolana i cuina creativa, restauradors que elaboren amb entusiasme els seus menús sempre variats, amb productes de la terra i per a tots els gustos. Els mercats setmanals de llarga tradició són els dilluns a Torroella i els dijous a l’Estartit: fruita, verdura, productes ecològics apreciats, roba i altres estris de sempre fan que aquestes trobades comercials de tota la vida siguin animades i concorregudes.
Reconeixements

Escullen Torroella i l’Estartit com a exemple de dinamització turística i econòmica post-COVID. Revalida per cinquè any el guardó Gold Award com una de les 100 destinacions més sostenibles del món.

 

L’Ajuntament  de Torroella de Montgrí ha rebut un reconeixement dels prestigiosos premis mundials Sustainable Cities And Human Settlements Awards, que convoca el Global Forum on Human Settelments (GFHS), un organisme vinculat a l’ONU. En concret, ha guanyat el guardó en la categoria Global Low-Carbon Ecological Scenic Spot i ha estat seleccionat, entre d’altres motius, per haver establert un bon model de desenvolupament sostenible i resilent, i per la integració de l’ecoturisme en la seva planificació.

Torroella de Montgrí-l’Estartit-Illes Medes ha obtingut, per segon any consecutiu, el distintiu que l’acredita com una de les 100 destinacions més sostenibles del món.

Com arribar

Torroella de Montgrí i l’Estartit són al centre de la Costa Brava, per la qual cosa estan molt ben comunicades amb la resta de les localitats costaneres, i també amb Girona, Barcelona i la frontera francesa.

GR92/E12, Sender del Mediterrani, Ruta del Ter.

Eurovelo 8 Mediterranean Route, Pirinexus.

Serveis regulars des de Barcelona, des de Girona i des de les principals poblacions de la Costa Brava (SARFA i AMPSA).

AVE/TGV a Girona (45km), a Figueres (a 39km).

Girona-Costa Brava (50km) i Barcelona (a 150 km).

1
TOURIST INFORMATION 10-17h
Tourist information : Monday-Friday: 10-17h
Saturday - Sunday - Holidays: 10-14h
Hello! Can we help you?